Kindertherapie

Kinderen en spiritueeltherapie

Kinderen en spiritueeltherapie
Spiritueeltherapie is uitermate geschikt voor kinderen. Kinderen zijn vaak ongemerkt hooggevoelig en samen met hun ouders weten ze veelal niet waar ze met hun vragen of klachten terecht kunnen. 
Fijn dat je op onze site terecht bent gekomen, want bij ons ben je aan het juiste adres! 
Wanneer kinderen in contact zijn met al hun gevoelskanten kunnen ze spontaner en vrijer handelen, spelen en creatief zijn. Bovendien zullen ze zichzelf en anderen steeds minder 'veroordelen'. Het onbezorgde blije kind.
Wij kunnen helpen bij het vinden van die balans. En om dat te bereiken, bieden wij de kennis en de ervaring waar jij naar op zoek bent.

Kinderen en ADHD, ADD, PDD-NOS etc.
Kinderen met ADHD reageren over het algemeen heel goed op Bachbloesemtherapie (foto links). Die moet natuurlijk wel volledig afgestemd zijn op het kind en dat doen we dan ook heel zorgvuldig. De Bachtherapie helpt (oude) trauma's te verwerken en de gemoedstoestand te verbeteren.
Kinderen met fysieke en/of mentale handicaps blijken in de praktijk heel goed te reageren op therapeutic healing behandelingen (foto rechts). We lezen daarna ook graag een verhaaltje  voor waarin het kind zich helemaal zal herkennen. En zo draagt ook dat weer bij aan het bereiken van het doel.

Wanneer zijn de ouder(s) er bij aanwezig?
Met kinderen vanaf ongeveer vijf jaar werken we bijvoorkeur zonder de ouder(s) er bij. Zonder de aanwezigheid van hun ouder(s) stellen kinderen zich vaak op een andere manier open en dat is goed voor het effect van de therapie. We nodigen de ouder(s) graag uit om het laatste kwartier van de therapie aanwezig te zijn. In die tijd kan je kind vertellen wat het gedaan/geleerd heeft, krijg je tips en aanvulling van de therapeut en leer je hoe je je kind kunt steunen om het geleerde in de praktijk te brengen, zo heb je als ouder ook gelijk een handvat.

Welke therapeutische interventies?
Nadat we de hulpvraag hebben vastgesteld, maken we gebruik van alle therapeutische technieken. Natuurlijk toegespitst op de leeftijd en de belevingswereld van het kind. 
Over de technieken kun je lezen onder de button particulieren. 
Op speelse wijze werken we toe naar nieuwe inzichten en een positieve verschuiving in het kind, totdat we samen constateren dat aan de hulpvraag is voldaan.

Positief kritisch
Karin van OrigoCB leidt kind en ouder(s) door het proces en stelt daarom (soms kritische) vragen en houdt ze spiegels voor. Ook de communicatie in het gezin kan aan de orde komen. En dat alles in het teken van de hulpvraag en het doel dat we voor het kind willen bereiken. Het kan ook voorkomen dat we eens alleen met de ouder(s) afspreken of dat we op huisbezoek komen.

Bel of mail gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

                                                 

Gedicht van Lindsay, 9 jaar, oktober 2011: