Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen

De organisatieopstelling als analyse instrument

Onderwerpen voor een organisatieopstelling kunnen zijn:
hoe komt het dat het me niet lukt om relaties/ klanten lang(er) aan me te binden? Zit mijn medewerker wel op zijn plaats in deze functie? Wat maakt dat ik altijd in dezelfde situatie beland? Waardoor kan collega X zijn-haar team niet op de rit krijgen?

Dankzij uw vraagstelling die uitgewerkt wordt in een groep mensen in een organisatieopstelling krijgt u wezenlijk inzicht en handvatten in het vraagstuk.
Door de organisatieopstelling worden onbewuste patronen bewust.

Onbewust dragen medewerkers (en ook managers) invloeden mee uit hun achtergrond, uit andere organisaties waar ze als werknemer, ondernemer of adviseur mee verbonden waren.
Wij richten ons op het functioneren van mensen in hun werk en beroep en op het functioneren van organisaties als geheel. Daarbij komen zaken als soort leiderschap, invloeden uit de geschiedenis, sleutelfiguren en -gebeurtenissen, onderlinge verhoudingen van mensen, tussen afdelingen en de diverse geledingen in de organisatie aan het licht. 

Ontdekkingsgericht
In samenwerking met u ontdekken we de oplossingsrichting die de kracht van u en van uw bedrijf bevordert. Inzichten waarmee u verder kunt bouwen aan uw bedrijf.
Een organisatie opstelling duurt een dagdeel.

Het ontstaan van de organisatie opstelling
Onder andere dankzij Bert Hellinger, psycholoog, is er dit no-nonsense instrument om onbewuste, niet-rationele en disfunctionele processen in organisaties zichtbaar te maken. Het brengt verstrikkingen aan het licht, zodat deze kunnen worden losgelaten en aangepakt.
De organisatieopstelling is in 1996 voor het eerst door Bert Hellinger en Gunthard Weber toegepast in Oostenrijk en maakt sindsdien een snelle ontwikkeling door.

Contact ons voor meer informatie of een offerte.