Voice Dialogue

Voice dialogue

Wat is Voice Dialogue?
De betekenis van Voice Dialogue is: in gesprek zijn met je innerlijke stemmen, die ook wel ‘ikken’ of ‘deelpersoonlijkheden’ genoemd worden. Voice Dialogue is een eenvoudige en diepgaande methode voor zelfinzicht en bewustwording.

Wanneer je stil bent of luistert, merk je dat er zich altijd wel een soort gesprek in je afspeelt. In een Voice Dialogue sessie laten we de deelpersoonlijkheden één voor één aan het woord om je bewust te laten worden van wat er in je leeft.
Als je je tijdelijk alleen vereenzelvigt met zo’n deelpersoonlijkheid, kun je deze ervaren als een persoon met alles wat daarbij hoort: een eigen gedachtewereld, gevoelsbeleving, houding, lichaamservaring, gezichtsuitdrukking en met een specifieke plek in de ruimte waarin je je bevindt.

Zo werkt het in een Voice Dialogue sessie
Zodra je tijdens de sessie van plaats verandert om een deelpersoonlijkheid aan het woord te laten, verplaats je je letterlijk naar de plek waar die deelpersoonlijkheid zich bevindt. Je kunt dan ergens op een stoel gaan zitten, blijven staan, hurken, liggen, op de grond zitten etc.
Je gezichtsuitdrukking, je stem, je manier van praten en de uitdrukking op je gezicht veranderen mee wanneer je weer een andere, vaak tegenovergestelde, subpersoonlijkheid naar buiten brengt.

Op deze manier kun je contact maken met de krachtige delen in jou, delen die je beschermen en voor je opkomen en met andere meer kwetsbare delen die weten van je diepste gevoelens. Dit zijn meestal kinderen en volwassenen, soms ook dieren, mythische figuren of vorige levens.

Sommige delen zullen je bekend voorkomen omdat je je daarmee bent gaan identificeren. Andere zullen nieuw voor je zijn, misschien omdat ze onderweg zoek zijn geraakt.
In Voice Dialogue zullen ze zich opnieuw aan je voorstellen, met hun eigen specifieke gedragingen en talenten en ze zullen je vertellen wat hun belangrijkste taken zijn in jouw leven. Ook kunnen zij je vertellen hoe hun samenwerking verloopt met de andere delen van jou en wat dat voor jou kan betekenen.

Wat kan Voice Dialogue je geven?
Je komt veel over je diepste beweegredenen te weten en je kunt daardoor steeds bewuster kiezen voor wat je werkelijk wilt in je leven! (Juist onbewuste deelpersoonlijkheden en krachten hebben de neiging je leven te willen besturen).

Hoe meer delen van jezelf je echt leert kennen en accepteert, waardeert en liefhebt, hoe meer je jezelf als een geheel of als geheeld zult ervaren. Zo kan er als vanzelf een innerlijke samenwerking ontstaan op de plek waar eerst een conflictsituatie was tussen deelpersoonlijkheden. (Je weet wel, die eeuwige stemmetjes in je hoofd.)

Als je een bepaalde deelpersoonlijkheid lastig vindt, belastend en remmend ervaart, kun je, door ze beter te leren kennen, je energie vrijmaken en ze positief gebruiken. Omdat Voice Dialogue een energetisch proces is, zal de kwaliteit van jouw vergeten, verloren, verdrongen of verstoten delen weer tot je beschikking komen als je je ermee verenigt en vereenzelvigt.

In contact zijn met al je kanten maakt het mogelijk om spontaan en vrij te handelen, te spelen en creatief te zijn en steeds jezelf en anderen steeds minder te (ver)oordelen. Zo kom je en voel je je steeds beter in balans.

Wanneer gebruik je Voice Dialogue?
Je kunt besluiten om Voice Dialogue sessie te nemen als er iets specifieks in je leven speelt zoals een probleem, een klacht, een thema, ……. , waar je inzicht in wilt. En vooral ook op ondersteunende en ontspannen wijze meer licht te laten schijnen op wie je bent en kunt zijn! Karin van OrigoCB leidt je door dit proces en stelt vragen aan jouw deelpersoonlijkheid. Je zult merken dat jouw innerlijke stem(men) blij zijn dat ze eindelijk mogen vertellen!

Bel of mail gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!