Over de Spiritueeltherapeut

Spiritueeltherapeut en spiritueeltherapie

Spiritueeltherapeut? Wat is dat? 
Een Spiritueeltherapeut is opgeleid om je op psychosociaal- en energetisch niveau bij te staan in je proces. Hij heeft kennis van een scala aan therapeutische technieken, zodat er voor iedere hulpvraag een goede techniek is om naar het doel van jou, cliënt, te komen. We noemen dit integraaltherapie.
Wel is het zo dat de therapeut je stimuleert om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwikkelingsproces waarin je je bevindt.

Je kunt bij de Spiritueeltherapeut psychische of fysieke klachten, allebei kan ook. Bijvoorbeeld voor: een ziekte waar je beter mee wilt leren omgaan, trauma's te verwerken, patronen te doorbreken, emoties de baas worden, inzicht in jezelf en/of je relatie(s) krijgen, je grenzen leren aangeven.

Na één sessie voel je je al een ander mens met een positieve(re) kijk op jezelf, anderen en het leven. Dat klinkt groot en dat is het ook. Ervaar het maar.

Spiritueeltherapie? Wat is dat?
Kort omschreven is Spiritueeltherapie psychotherapie vanuit een spirituele attitude.
Ons woordenboek der Nederlandse taal omschrijft spiritualiteit als 'zingeving'. Wij bedoelen de hogere zingeving en de zin die het heeft (of geeft) in jouw leven. En we willen allemaal dat de dingen die we doen zin hebben.
Gemakkelijker gezegd: door integraaltherapie ga je op zoek naar de oorzaak van je klacht(en). We werken met jouw vraag daarover vanuit het nu naar het verleden, want daar is het immers ontstaan. En met de inzichten die je daar op doet gaan we naar de toekomst om die inzichten in je leven te integreren.

Spiritueeltherapie is daarom een krachtige en snelwerkende manier om jezelf in balans te brengen en binnen korte tijd de kwaliteit van je leven enorm te verbeteren.

Spiritualiteit, wat houdt dat in?
Spiritualiteit is de houding waarin je je bewust bent dat je op zoek bent naar zingeving en je verbonden voelen met je eigen bron. Hierdoor kan een veranderingsproces van binnenuit in gang gezet worden. Spiritualiteit helpt je de dagelijkse problemen in een ruimer perspectief te plaatsen, en de zin en bedoeling in je leven te ontdekken. Hierdoor kun je de kwaliteit van je leven verbeteren.

Zelfhelend proces
Samen met je Spiritueeltherapeut spreek je zo het zelfhelende proces van je lichaam en geest aan, waarna je zelfstandig verder kunt in je ontwikkelingsproces. Het kan heel goed zijn dat je door de therapieën kwaliteiten in jezelf ontdekt waarvan je nog niet wist dat je die had, en waarmee je jezelf in je proces van dienst kan zijn. 

Behandelmethoden
Veel gebruikte methoden zijn NLP, ik-versterking, regressie- en reïncarnatietherapie, psychosociale begeleiding, voice dialogue, aurareading, therapeutic healing, focussen, suggesties, stervensbegeleiding, systematisch werken met emoties, Bachbloesemtherapie of een combinatie van dit alles. Je kunt er meer over lezen onder de knop behandelmethoden.

Samenvatting
Een Spiritueeltherapeut is iemand die door kennis, vaardigheden en spirituele ontwikkeling in staat is het levensproces van de cliënt te doorzien en daar op adequate en ondersteunende wijze op te reageren. Ook is hij in staat het persoonlijke energieveld van de cliënt te interpreteren en te beïnvloeden. En daarmee vindt de cliënt zijn eigen levenspad (terug).

Spiritueeltherapie is een psychotherapeutische- en energetische behandelwijze en valt onder de Natuurgerichte Gezondheidszorg. 

Opleiding en kwaliteitswaarborg
Karin is afgestudeerd Spiritueeltherapeut. Voor deze HBO studie onderzocht zij het effect van zelfmanipulatie op het eigen welzijn en gezondheid van mensen. 
Karin is therapeutlid en bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Spritueelthereapeuten (BST), geregistreerd met een A-status bij registratieorgaan RING en heeft een eigen AGB code voor zowel haar praktijk als therapeutenstatus.
Voor haar trainingen en coaching is zij geaccrediteerd door het CRKBO.

Voor alle duidelijkheid: wij zijn een -met twee voeten stevig op de grond- organisatie.

Meer informatie of een afspraak maken, neem contact met ons op.